Nieuwsbrief juni 2013

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Juni 2013

Zwanger en werk

Zwanger en werk

Op 24 mei initieerde het College voor de Rechten van de Mens de peiling: 'Zwanger en Werk: geregeld of gedoe'. Via de website zwanger en werk, biedt het College vrouwen een uitlaatklep voor problemen met de werkgever rond zwangerschap. Daarnaast kunnen vrouwen toetsen of zij een discriminatie-ervaring hebben en geeft het College voorlichting over dit onderwerp.

lees verder >

VN-Comité tegen Foltering doet aanbevelingen aan Nederland


VN-Comité tegen Foltering doet aanbevelingen aan Nederland

Het VN-Comité tegen Foltering heeft Nederland opgeroepen om het regime in vreemdelingendetentie aan te passen aan het doel van de detentie en het niet langer te baseren op het strafrechtelijke regime. Ook moet de Nederlandse overheid gebruik maken van alternatieven voor vreemdelingendetentie. 

lees verder >

Jaarverslag 2012 


Jaarverslag 2012

Eind mei presenteerde het College zijn eerste jaarverslag. Een opvallende ontwikkeling in 2012 is een stijging van het aantal zaken over zwangerschapsdiscriminatie met bijna 60%. Bovendien kreeg het College inzicht in de ontstellende omvang van zwangerschapsdiscriminatie. In 2012 beantwoordde het College 1281 vragen, ontving het 634 verzoeken om een oordeel en deed het 212 uitspraken. Bij de uitspraken waren geslacht (21%), handicap/chronische ziekte (18%) en leeftijd (16%) de drie meest voorkomende discriminatiegronden. 

lees verder >

Toch examen doen met dyscalculie 

Toch examen doen met dyscalculie

Medio mei gingen de eindexamens van start. Een spannende periode voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Helemaal voor leerlingen met een beperking die een aanpassing nodig hebben. Krijgen zij deze aanpassing ook op het eindexamen?

lees verder >

Waar was het College? 


Terugblik op opening College

Waar was het College en wat deed het College de afgelopen maanden? Een korte selectie:
  • Nicola Jägers is 1 juni jl. benoemd tot hoogleraar International Human Rights Law aan de Universiteit van Tilburg. Genoeg Aanleiding om op 3 juni Mr. van de Week te zijn.
  • Op 5 mei was het College te vinden bevrijdingsfestivals in Utrecht, Amsterdam, Leeuwarden en Wageningen met de kaartenactie 'Heb ik recht op iets gratis? Ja! Een gratis kaart versturen'. 

lees verder >

Reactie op Hoofdlijnenbrief Emancipatiebeleid


Reactie op Hoofdlijnenbrief Emancipatiebeleid

Wat zijn de speerpunten binnen het emancipatiebeleid voor de komende jaren? Begin mei stuurde minister Jet Bussemaker (Onderwijs) de Hoofdlijnenbrief Emancipatiebeleid 2013-2016 naar de Tweede Kamer. Hierin schets zij het toekomstig emancipatiebeleid. Rechten van zowel vrouwen als lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's) zijn onvervreemdbare mensenrechten.


lees verder >

Agenda

13
jun
Emancipatiebeleid op agenda Tweede Kamer>
14
jun
College in actie op Pinkpop>
1
jul
Keti Koti (Dag van de Vrijheden)>

Nieuwste Publicaties

Jaarverslag 2012 >
Brief van College aan minister Bussemaker (OCW) over Hoofdlijnenbrief Emancipatiebeleid 2013-2016>
Zorgresidentie maakt verboden onderscheid op grond van geslacht>
www.mensenrechten.nl Contact Wilt u geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen?
Klik hier om u uit te schrijven.
© 2013 College voor de Rechten van de Mens | Disclaimer

Email Marketing by ActiveCampaign